TÜRKİYE VOLEYBOL’DA ZİRVEDE | A Milli Takım, Paris Olimpiyat Elemeleri’ne Sırbistan’ı Yenerek Başladı!

TÜRKİYE VOLEYBOL’DA ZİRVEDE | A Milli Takım, Paris Olimpiyat Elemeleri’ne Sırbistan’ı Yenerek Başladı!

Türkiye Erkek Milli Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde heyecan dolu bir başlangıç yaptı. B Grubu’ndaki ilk maçlarında Sırbistan’la karşılaşan Filenin Efeleri, mücadeleden galip ayrılarak turnuvaya üç puanla başladı.

Maça damgasını vuran performans, 3-1’lik galibiyetle Türkiye’nin lehine sonuçlandı. Setlerdeki skorlar sırasıyla 25-22, 20-25, 25-14 ve 25-20 oldu. Bu zafer, milli takımın Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma yolunda kritik bir adım atmasını sağladı.

Takımın bir sonraki zorlu sınavı, B Grubu’ndaki diğer bir güçlü rakip olan Slovenya ile gerçekleşecek. Filenin Efeleri, bu kritik müsabakaya TSİ 04.00’te çıkacak. Slovenya karşılaşması, milli takım için grup etabındaki ikinci maç olacak ve takım, bir galibiyet daha elde ederek Paris yolunda iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

B Grubu, ev sahibi Japonya’nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya’nın da yer aldığı güçlü bir rekabetin sahnesi. Olimpiyat Elemeleri’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkeler, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edecek.

Türkiye’nin Sırbistan’ı mağlup ettiği bu mücadelede, takımın gösterdiği istikrarlı performans ve kararlılık, milli voleybol camiasını umutlandırdı. Paris yolunda atılan bu ilk adım, Türk voleybolunun uluslararası arenada daha da güçlenmesine katkı sağlayabilir. Filenin Efeleri’nin Slovenya karşılaşması öncesinde taraftarlar, milli takımın başarılı performansını takip etmeye devam ediyor.